Jídelní lístek pro dny 16. - 20. 3. 2020

Pondělí

svačina:
chléb, pom. vaječná, ovoce/zelenina, kakao/ovocný čaj /1,3,7/

oběd:
pol. hrachová, rybí filé, bramborová kaše, sirup /1,4,7,9/

svačina:
chléb, rama, kiwi, ovocný čaj /1,7/


Úterý

svačina:
rohlík, máslo, ovoce/zeoenina, granko/ovocný čaj /1,7/

oběd:
pol. vločková, krůtí játra na smetaně, těstoviny, džus /1,3,7,9/

svačina:
domácí hrnková buchta, ovocný čaj /1,3,7/


Středa

svačina:
chléb, pom. česneková, ovoce/zelenina, caro/ovocný čaj /1,7/

oběd:
pol. vývar s tarhoňou, koprová omáčka, brambory, ovocný čaj /1,3,7,9,10/

svačina:
chléb, máslo, ovoce/zelenina, ovocný čaj /1,7/


Čtvrtek

svačina:
chléb křupák, pom. zeleninová, ovoce/zelenina, mléko/ovocný čaj /1,7/

oběd:
pol. brokolicová, pečené kuře, rýže, minerálka /1,7,9/

svačina:
chléb, rama, ovoce/zelenina, ovocný čaj /1,7/


Pátek

svačina:
chléb, pom. sardinková, ovoce/zelenina, bikava/ovocný čaj /1,4,7/

oběd:
pol. zeleninová, bramborový guláš, chléb, šťáva /1,7,9/

svačina:
sýrový rohlík, ovocný čaj /1,6,7/


Alergeny v potravinách

Vážení rodiče, připravované jídlo obsahuje alergeny nebo jejich stopové množství. Jsou označeny čísly:

1 - obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich);

2 - korýši a výrobky z nich;

3 - vejce a výrobky z nich;

4 - ryby a výrobky z nich;

5 - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich;

6 - sójové boby, sója a výrobky z nich;

7 - mléko a výrobky z něj včetně laktózy;

8 - skořápkové plody: ořechy, mandle, lískové ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy;

9 - celer a výrobky z něj;

10 - hořčice a výrobky z ní;

11 - sezamová semena a výrobky z nich;

12 - oxid siřičitý a siřičitany;

13 - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj;

14 - měkkýši a výrobky z nich.